Samla lån

Få bättre koll på dina lån genom att samla smålån och dyra krediter

Låna upp till 150 000 SEK Återbetalningsperiod: 1-15 år
Låna upp till 200 000 SEK Återbetalningsperiod: 1-15 år
Låna upp till 600 000 SEK Återbetalningsperiod: 1-15 år

Samla lån – Är en bra lösning!

En bra lösning för att sänka din månadskostnad om du har smålån eller krediter, är att samla dina skulder och betala av dem med ett större lån. Det kan kännas skrämmande att behöva ansöka om ytterligare ett lån, när du försöker bli skuldfri, men det finns några riktigt bra anledningar varför du ska göra så. Att ha flera små lån och andra skulder blir i långa loppet en dyr historia och gör att den ekonomiska situationen kan bli ohållbar i slutändan.

Oavsett vilka skäl till att ekonomin ser ut som den gör är det aldrig för sent att göra något åt situationen. En av lösningarna kan vara att ansöka om ett lån hos en bank eller annan kreditgivare om ett större lån som täcker alla skulder. Det enklaste är att besöka olika jämförelsesidor på nätet som har samarbete med olika långivare i Sverige och på så sätt ha möjligheten att samla alla lånen för att sedan betala tillbaka dessa. Vilket kommer att förbättra den ekonomiska situationen avsevärt!

Varför samla lånen?

En av anledningarna varför du ska samla lån är att det är lönsamt. När du ansöker om ett lån för att lösa befintliga lån är en av fördelarna med det nya lånet är att räntan blir lägre, färre avgifter och framför allt en lägre månadskostnad. Kreditkort och smålån har ett flertal avgifter – faktura-, uppläggning-, påminnelse-, försenings- och avbetalningsavgifter. Finns det ett flertal krediter och lån är den totala summan på all avgifterna onödigt höga.

Dessutom har lånen olika räntor och förfallodatum som kan vara svårt att hålla reda på. Jämfört med ett klassiskt privatlån har smålån och kreditkort en betydligt högre ränta, vilket beror på att amorteringstiden är kortare. Betalas dessutom minimumbeloppet varje månad kommer kostnaderna för smålånen kosta låntagen mer pengar i slutändan.

Genom att samla skulderna och lösa dessa med ett lån, kommer du med all säkerhet spara pengar under amorteringstiden. Anledningen är att du har färre avgifter, lägre ränta eftersom amorteringstiden är längre och framför allt bättre lånevillkor. Ytterligare en fördel med att endast ha ett lån är att det blir enklare att hålla reda på därför att det endast finns en avbetalning per månad. Då kan du prioritera om de utgifter du har varje månad och har möjligheten att betala tillbaka lånet snabbare, vilket gör att du blir skuldfri fortare.

Hur går det till att ansöka om ett lån?

Det smidigaste är att besöka olika företag på nätet som jämför olika typer av lån för att hitta det lån som passar din ekonomiska situation bäst. För att ansöka om ett lån behöver du fylla i hur mycket som ska lånas och hur lång amorteringstid du vill ha. Du behöver också uppge kontaktuppgifter och vilken inkomst du eller hushållet har. Därefter kommer företaget genomföra en kreditupplysning på dig och eventuella medsökare för att få reda på vilket ditt/ert kreditvärde är.

Efter det kommer företaget kontakta sina samarbetspartners och fråga vilka som är intresserade av att låna ut pengar. Därefter få du besked vilka kreditgivarna är, vanligtvis ett flertal. De informerar vilken ränta och vilket månadsbelopp blir per månad. Nu är det dags att du tar del av all information för att sedan till slut av göra vilken långivare du ansöker ett lån hos. Kreditgivaren beviljar lånet och efter några dagar finns pengarna på ditt bankkonto och därefter är det bara att börja betala av skulderna.

När är det dags att samla lånen och andra skulderna?

Det kan vara så att det finns ett billån hos banken och ett snabblån hos en kreditgivare eller har en avbetalning på en tv som köptes nyligen. Om den ekonomiska situationen ser ut så är det verkligen lönt att samla skulderna och låna ett större lån hos en endaste långivare. För att få en överblick är det bra att ta fram alla avier på krediter och lån som hushållet har, för att därefter kartlägga villkor och räntorna. På det viset är det lättare att få en överblick över den ekonomiska situation som du har för tillfället och det blir enklare att prioritera.

Se även över hur livssituationen ser ut, för den kan ha förändrats. Du har kanske fått högre lön, bytt jobb, fått fast anställning eller har blivit sammanboende. Dessa faktorer förbättra dina chanser att få ett lån till en bättre ränta och längre amorteringstid. För att förbättra möjligheten till ett lån ska bli beviljat är det bra att ha en medsökande. Dessa faktorer är skäl nog och att det lönar sig att samla skulderna och ansöka om ett nytt lån.