Låna med betalningsanmärkningar och skulder

Det kan vara en riktig utmaning att bli beviljad ett lån när man har aktiva skulder hos kronofogden. Anledningen är att majoriteten av alla långivare i Sverige har krav på att man är skuldfri när man ansöker om ett nytt lån.

Men det finns alternativ för den som behöver låna pengar trots betalningsanmärkningar och skulder.

En del långivare specialiserar sig på att bevilja lån till personer med betalningsanmärkningar och skulder. Dessa lån kan vara en livlina för den som behöver pengar för att betala av sina skulder och få ordning på sin ekonomi.

Det är dock viktigt att vara medveten om att dessa lån oftast har högre räntor än vanliga lån. De har också en mer grundlig ansökningsprocess där långivaren gör en noggrann bedömning av låntagarens ekonomi.

Fördelen är att det finns stöd att få när man behöver låna pengar med skulder. Men det ska inte ses som en snabb lösning på problemet.

Vilka banker lånar ut trots betalningsanmärkning?

Här är några långivare som kan erbjuda lån trots betalningsanmärkningar:

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Krav
Thorn Upp till 100 000 kr 9.84 – 21.6% 12-84 månader Inga skulder hos kronofogden
Bluestep Upp till 15 000 000 kr 5,95% till 9,95% Individuell återbetalning Inga skulder hos kronofogden
NStart 30 000 – 500 000 kr 11.15 – 22.65% 2-15 år Min. inkomst 17 000 kr/mån
Lånekoll 10 000 – 600 000 kr 2.9 – 26% 1-20 år Inga skulder hos kronofogden

Det är viktigt att notera att dessa långivare fortfarande kommer att göra en kreditupplysning och bedöma din kreditvärdighet innan de godkänner ditt lån.

Men om du har en stabil inkomst och kan visa att du har förmågan att betala tillbaka lånet, finns det möjlighet att bli beviljad ett lån med betalningsanmärkning.

Kan man låna pengar med aktiv skuld hos Kronofogden?

Att ha en aktiv skuld hos Kronofogden begränsar utbudet av långivare betydligt och det är endast ett fåtal aktörer som lånar ut pengar till personer med aktiv skuld hos kronofogden.

En sån aktör är Svea erbjuder skuldfinansiering för personer med skulder som har hamnat i en svår ekonomisk sits och behöver hjälp för att förbättra sin ekonomi.

Lånet är ett typ av samlingslån där du betalar av dina aktiva skulder som ersätts av ett större lån med lägre ränta som med längre återbetalningsperiod.

Till skillnad mot ett vanligt privatlån eller ett samlingslån så får du även en privat handläggare som gör en grundlig genomgång av din ekonomi och som stöttar dig längst vägen för att säkerställa att du lyckas förbättra din ekonomiska situation.

Akutlån trots skuld hos Kronofogden?

Det finns i dagsläget inga långivare som erbjuder snabblån med direktutbetalning till personer med skulder.

Är du i akut behov av pengar så bör du vända dig till din kommun som erbjuder skuldrådgivning. Det kan vara bra att få hjälp att skaffa dig en överblick över din ekonomiska situation och hitta en långsiktig lösning för att förbättra den över tid. Istället för att förvärra den genom att ansöka om ett nytt snabblån.

Mer information om betalningsanmärkningar

Hur får man en betalningsanmärkning?

Hur får man en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning registreras av ett kreditupplysningsföretag när en obetald skuld hamnar i Kronofogdens register. Det är därför viktigt att betala sina räkningar i tid, eller bestrida felaktiga räkningar så fort som möjligt.

Förbättra din kreditvärdighet trots en betalningsanmärkning

Förbättra din kreditvärdighet trots en betalningsanmärkning

En viktig komponent när du ska ska ansöka om ett lån med betalningsanmärkning är din kreditvärdighet, eftersom den ligger till grund för om långivaren ska låna ut pengar till dig och i så fall till vilken ränta. Därför är det viktigt att ha en så bra kreditvärdighet…